Visitors

Käyntejä kotisivuilla:362346 kpl

LXXV

14. joulukuu 2010. Helsinki, Suomi

 

Puhelin soi taskussani. Kaivan puhelimen oikealla kädellä. Yritän ohjata autoa vasemmalla kädellä. Outo numero ihmetyttää, vastaan kohteliaasti:

- Niin.

- Hyvää huomenta, olen Tiina Laitinen Helsingin Sanomista, sanoo viehättävä näisääni.

Ihmettelen kolme kertaa:

- ? ja ? ja ?.

- Kirjoitatteko blogikirjaa Pikku Prinssi ja Inkojen Aarre? kysyy naisääni.

- Kirjoitan, vastaan ja mietin edelleen soittoa.

- Perustuuko blogikirjasi todellisiin tapahtumiin? kysyy toimittaja.

- Perustuu, mutta virallisesti se on fiktiota, vastaan.

- Mistä keksit, että Tukholmaa, Berliiniä, Madridia, Pariisia ja Lontoota uhkaa jokin tai jotkut? kysyy toimittaja.

- Päästä, vastaan. (Sillä, jos olisin kertonut, että Dual kertoi, ei hän olisi kuitenkaan uskonut. Aikuiset eivät koskaan usko ihmistä, joka on tavannut oikean pienen prinssin.)

- Mainitset blogissasi ystäväsi suojelupoliisista. Kuka hän on? kysyy toimittaja.

- En voi kertoa hänen nimeään. Toimittajana ymmärrät varmaan lähdesuojauksen, vastaan.

- Entä Helsingin Sanomat. Kuka toimittaja auttaa sinua lehdessämme? jatkaa toimittaja uudella kysymyksellä.

- Toimittajakollegallasi on varmaan omat syyt miksi ei vuoda avustaan, vastaan.

- Entä soitto Israelista, jatkaa toimittaja.

- Mitä siitä? kysyn.

- Kuka sieltä soitti ja miksi?

Sammutan puhelimen ja keskityn ajamiseen.

Puhelin soi uudestaan.

- Puhelu katkesi. Täällä on toimittaja Tiina Laitinen Helsingin Sanomista, sanoo toimittaja ja jatkaa:

- Jäimme soittoon Israelista.

- Niin, ihmettelen.

- Mitä hän halusi tietää, jatkaa toimittaja.

- Ääni Israelista kysyi, onko Juhani Palmu Suomessa, vastasin.

- Mitä vastasit,? kysyy toimittaja.

- Vastasin, että en tiedä. Voi Palmu olla myös Italiassa, vastasin.

- Onko totta, että työkaverisi sisäministeriöstä raiskattiin Tel Avivin lentokentällä? kysyy toimittaja Laitinen Helsingin Sanomista.

- On, vastaan.

- Mikä hänen nimensä on, kysyy toimittaja.

- En halua olla hankala, enkä halua puhua mitään kuolleista. Vastaus on sama kuin suojelupoliisin ylitarkastajan ja Helsingin Sanomien toimittajan nimiuteluihin. Asian kannalta nimet eivät ole oleellisia, vastaan asiallisesti.

- Mitä yrität selvittää seuraavaksi? yrittää toimittaja.

- Selvitän, miten sähköä siirretään Europassa, vastaan.

- ? ja ? ja ? ja ?, ihmettelee toimittaja neljä kertaa.

- Kiitos soitosta, nyt minun pitää lopettaa, sanon ystävällisesti.

- Kiitos, lopettaa viehättävä naisääni.

 

***

11. huhtikuu 2011. Porvoo, Suomi

 

Antoine, minua arveluttaa. Tänään on kulunut tasan kuukausi siitä kun tsunami vaurioitti neljää Fukushiman reaktoria Japanissa. Japani kärsii yhä sähköpulasta.

Saksa päätti sulkea seitsemän reaktoria. Kymmenen reaktoria jauhaa yhä sähköä. Riittääkö saksalaisille sähköä, jos vaikka tulee pilvinen päivä. Aurinkopanelit ovat herkkiä pilville ja yölle.

Katselen alapuolellani kulkevaa sähkölinjaa Loviisasta Helsinkiin. Sähkölinja on Helsingin napanuora. Onneksi Helsinki ei ole yhden napanuoran varassa.

20. syyskuu 2012. Madrid, Espanja

Anteeksi Antoine, siitä on jo vuosi kun viimeksi kirjoitin sinulle. Vuosi 2011 oli rauhallinen. The Riddle of four or five olikin sellainen tietokonejekku. Ai mikä on jekku?

Jekku on koira haudattuna.

Eli - jekku on pila. Sellainen pila, että se saa aikaisen ihmisen toimimaan tavalla tai toisella.

Kerron esimerkin.

 

 

LXXVI

 3. tammikuu 2011. Helsinki, Suomi

 

Antoine, minusta tuntuu, että ei ole kovin viisasta kirjoittaa kirjettäsi blogissa. Selvitin Pariisin mysteerin katkaisemalla sinisen johdon. Ja nyt. Nyt ympärillä Euroopassa tapahtuu liikaa. Mitkä tapahtumat liittyvät toisiin ja mitkä eivät? Siinä kysymys, jota en osaa ratkaista omin avuin.

Dual antoi yhden lisävinkin. Eurooppaan on tulossa kylmä talvi. Euroopan ihmiset eivät ole tottuneet lumeen ja jäähän. Eurooppa on nyt kuin pieni Walt Disneyn Bambi liukkaalla jäällä.

Eikä siinä kaikki. Jotkut UFO intoilijat ottivat yhteyttä ja kyselivät kaikenlaista. He luulevat, että maailma lakkaa olemasta vuonna 2012. Ainut turvallinen paikka sijaitsee kotimaassasi Ranskassa. Kylän nimi on muistaakseni Bugarach. Ilmestyskirjan mukaan maailma saavuttaa päätepisteen. Et taida tietää, mikä on UFO. Unidentified Flying Object on tunnistamaton lentävä alus. Taisit itsekin olla aika UFO Saharassa kun putosit autiomaahan vuonna 1936.

Ei saisi laskea leikkiä vakavalla asialla. Eikä tulevaisuudella. Olisin vaikeuksissa, jos isot ihmiset uskoisivat, että Dualin avulla tiedän tulevasta jotain. Onneksi isot ihmiset uskovat vain itseensä ja siihen, mitä lukevat lehdistä ja puhelimesta.

Tuli mieleen ensimmäinen kohtaaminen Dualian kanssa Saudi-Arabiassa monta, monta vuotta sitten. Dual kysyi hiekkadyynillä Riadin lähettyvillä:

- Miksi olet surullinen, vaikka maatähtesi on kaunis, niin sininen ja vihreä.

Tapaamisesta on nyt kulunut jo 15 vuotta.

Muistatko kun arvelit, että pikku prinssi Dual olisi tullut maa tähdelle muuttolintujen avulla. Linnut kuljettivatkin Dualia paikasta toiseen ennenkuin hän oppi siirtymään ajassa ja paikassa ilman lintuja.

Viisitoista vuotta sitten näin merkillisen unen Saudi Arabian vierailuni viidentänä yönä. Unessa oli autiomaa aamuaurigossa. Autiomaassa oli iso ruskean musta kivi. Kivestä valui verta viidestä kohdasta. Verta oli valunut hiekkaan. Kiven päällä seisoi hahmo halatissa kädet levitettyinä. Hahmoon osui keltainen valo ylhäältä.

Juttelimme unestani Dualin kanssa. Muistatko, Antoinen?

 

3. maaliskuu 1995. Riad, Saudi-Arabia

 

- Mitä uneni merkitsee? kysyin Dualilta.

- Unet kertovat menneistä tai tulevista asioista, vastasi Dual huolimattomasti.

- En ole aikaisemmin nähnyt unissani vertavuotavia kiviä, vastasin.

Vertavuotava_kivi- Et ole, sanoi Dual ja jatkoi:

- Entä käsien katkominen Riadin torilla? Voisiko se olla syy uneesi. Hahmollahan ei ollut käsiä, eikä jalkoja.

- En osaa sanoa, eilen katselin parvekkeeltani kun pienet arabilaiset tytöt kiukuttelivat polkupyörästä isälle. Ajattelin sitä, että kun nuo tytöt kasvavat, niin arabimaailma muuttuu, kerroin Dualille.

- Olet oikeassa, maailma muuttuu, vastasi Dual ja jatkoi:

- Olen huolissani sinusta ystäväisenä. Et ole valinnut helppoa polkua matkallesi.

- En ymmärrä sinua, vastasin.

- Olet vaarassa Pariisissa viidentoista vuoden kuluttua, jatkoi Dual.

 Kuva 7. Vertavuotava kivi autiomaassa.

 

2. maaliskuu 2011. Helsinki, Suomi

 

Antoine, tänään on keskiviikko. Siitä on lähes kaksi kuukautta kun kirjoitin sinulle viimeksi. Maailmalla on tapahtunut kaiken näköistä: Arabimaailma kuohuu. Saa nähdä muuttuuko mikään.

Odotin pelonsekaisin tuntein helmikuun viimeistä päivää. Muistatko vielä neljän arvoituksen? Madrid, Pariisi, Lontoo, Berliini ja Tukholma. Ja viittä päivämäärää. Helmikuun 28. päivä oli ensimmäinen niistä. Seuraava on huhtikuun 29. päivä.

Kaksi sotilaslentäjää kuoli tänään lähellä Frankfurthin lentoasemaa. Lentäjän väkivaltainen kuolema maassa on aina kohtalon ivaa. Menetyksiin ei koskaan totu. Ja turhat menetykset koskettavat vieläkin enemmän.

Oletko koskaan pohtinut millainen on lentäjän taivas? Kantavatko siivet paremmin? Vai voiko lentäjän taivaassa lentää pelkällä tahdonvoimalla, jos yrittää oikein kovasti.

 

Fly (lennä) 

Fly higher (lennä korkeammalle)

Fly far away (lennä kauas)

Fly Home (lennä kotiin)

 

13. maaliskuu, 2011. Helsinki, Suomi

 

Antoine, tänään on sunnuntai. Meri tärisi perjantaina tyynellä valtamerelle lähellä Japania. Mannerlaattojen taistelu sai aikaan ison tsunamin Japanin itärannikolle. Tuhannet ihmiset menettivät kotinsa. Ja tuhannet ja tuhannen kuolivat. Äiti maa, minun ja sinun sininen kaunis tähti kylvää tuhoa.

Kuva_8_The_Angry_Pacific_OceanMinun pitäisi varmaan kertoa, mikä on tsunami. Tsunami on valtavan iso hyökyaalto. Tsunami on kuin  Bao-babi. Ensiksi se on pieni, mutta se kasvaa ja kasvaa ja lopulta saa valtavat voimat. Tsunamit ovat vaarallisia. Olen maalannut taulun tsunamista.

Taulun nimi on Vihainen Tyyni valtameri englanniksi sitä voisi kutsua vaikka The angry Pacific Ocean.

Kuva 8. Vihainen Tyyni valtameri.

 

 

26. maaliskuu, 2011. Pariisi, Ranska

 

Antoine, oletko nähnyt ranskalaisen ihmeen? Lentävän Miragen. Miraget tuovat rauhan Libyään tuhoamalla toisia lentokoneita. Venäläiset Migit eivät ole yhtä hyviä kuin ranskalaiset Miraget. Ja jos ranskalaiset Miraget eivät pärjää, apuun tulevat usalaiset hornetit ja stealthit sekä englantilaiset tornadot.

Sinä pelastit toisia ihmisiä lentokoneellasi: Ranskalaisia ja afrikkalaisia. Ihmisiä, jotka olivat joutuneet saaren vangiksi, kun lentokoneeseen oli tullut tekninen vika. Ihmisiä, jotka olivat joutuneet beduiiniheimon orjiksi. Pelastus oli lentokoneesi.

Maailman kasvot kääntyivät vuoden alussa pohjois-Afrikkaan. Tunisia erotti presidentin. Egypti erotti presidentin. Marokko, Libyä, Jemen, Syyria, Saudi-Arabia ja Bahrain yrittivät erottaa presidentit.

Maailma yllättää. Kesken alkavan sodan maa järisi Japanin lähellä. Valtava hyökyaalto tappoi ja tuhosi. Jäljelle jäi ruumiit, rauniot ja savuavat Fukushima Daiichin reaktorit. Säteily levisi koko maa tähdelle.

Kuva_11._Twitter_puhuu_rauhastaJapanin kuolleiden jälkeen oli aika keskittyä Libyan kuolleisiin ja uusiin kuolleisiin. Oli aika aloittaa sota lentokoneilla. Libyläisten venäläiset koneet ovat hyvin alkeellisiä: Koneita ohjasi ihminen: Isä, veli, poika tai jonkun rakas.

Antoine, koska ihmiset oppivat, että ei ole olemassa voitettuja sotia. Vain hävittyjä sotia.

Ensi tiistaina on 29. maaliskuuta. Tasan kuukausi seuraavaan päivämäärään, joka on huhtikuun 29. Muistatko kun kerroin aikaisemmin, että Euroopassa puhutaan sähköstä tänä keväänä.

Maalasin taulun punaisesta kamelista, sinisestä twitteristä ja vihreästä rauhasta.

Kuva 9. Twitter lentää rauhassa.

 

29. huhtikuu, 2011, Washington, USA

 

- Sotilaat ampuivat hänet, sanoo tyylikäs nainen.

- Hyvä, maailma on pelastettu, vastaa tumma mies.

Taustalta kuuluu kuinka muutamat kämmenet osuvat yhteen. Valokuvaaja ottaa valokuvan haukottelevasta tyylikkäästä naisesta.

- Hyvää yötä kaikille, lähden nukkumaan. Huomenna on raskas työpäivä, sanoo tyylikäs nainen.

- Hyvää yötä, vastaa tumma mies.

 

13. lokakuu,2011, Washington, USA

 

- Sotilaat ampuivat hänet, sanoo tyylikäs nainen.

- Hyvä, maailma on pelastettu, vastaa tumma mies.

Taustalta kuuluu kuinka muutamat kämmenet osuvat yhteen. Valokuvaaja ottaa valokuvan haukottelevasta tyylikkäästä naisesta, joka pitää kätensä suun edessä.

- Hyvää yötä kaikille, lähden nukkumaan. Huomenna on raskas työpäivä, sanoo tyylikäs nainen. Hän poistuu huoneesta samalla kun vihlova kipu raastaa vasenta ohimoa.

- Hyvää yötä, vastaa tumma mies.

 

10. maaliskuu, 2012, Kandahar, Afghanistan

 

- Oletko varma, että se toimii, kysyy mies englanninkielellä.

- Olen, se toimi moitteettomasti Moreton-in-Marshissa, vastaa nainen englanninkielellä.

Nainen kumartuu kadulla. Viisikymmentä tumman puhuvaa silmäparia tuijottaa kadun toiselta puolelta naisen reisien sisäpintaa hieman polvien yläpuolelta.

Silmäparit vilkaisevat oikealle, kun paikalle saapuu sotilasajoneuvo. Ajoneuvo pysähtyy. Autosta astuu sotilas. Sotilas kysyy:

- Voinko auttaa? Rouvan asu ei ole ollenkaan sopiva tähän aikaan vuodesta. Saatatte vilastua.

- Kiitos. Pudotin puhelimeni ja akku irtosi. Se ei toimi. Voinko lainata teidän puhelinta, jotta voin soittaa isälläni,

 vastaa nainen liian lyhyessä hameessa Kandaharin kadulla.

- Tottakai, vastaa sotilas ja ojentaa puhelimensa naiselle.

- Kiitos, vastaa nainen ja sipaisee numerot iPhone 4S:ään.

Naisen käsilaukussa värisee toinen puhelin - sotilaan numero on värisevän puhelimen muistissa.

***

"I´m gonna die tomorrow. I´m gonna die tomorrow. I´m not happy" soittaa iPhone 4S tyynyn päällä.

Märkä sotilas kävelee ja huomaa välkehtivän puhelimensa. Hän laittaa kuulokojeen korvaansa ja vastaa:

- Well.

- ?? ?? ?? ??

- Who is there?

- ?? ?? ??

- Fuck!

- ?? ??

- ??

- ??


 

Kuva_12._The_Evil15. maaliskuu, 2012, Washington, USA

- Sotilaat ampuivat hänet, sanoo tyylikäs nainen.

- Hyvä, maailma on pelastettu, vastaa tumma mies.

Taustalta kuuluu kuinka muutamat kämmenet osuvat yhteen. Valokuvaaja ottaa valokuvan väsyneestä tyylikkäästä naisesta, joka laittaa kätensä www.vuitton.com laukkuun.

Kuva 12. The Evil.

- Hyvää yötä kaikille, lähden nukkumaan. Huomenna on raskas työpäivä, sanoo tyylikäs nainen.

- Hyvää yötä, vastaa tumma mies.

25. toukokuu, 2012. Sollentuna, Ruotsi


Viisi nuorta miestä...

Lainaatko puhelinta...

- Test three is done, kuuluu ääni kaiuttimesta. Puhelin sulkeutuu.


7. toukokuu, 2011. Frankfurth, Saksa

 

Antoine, muistatko kun kerroin sinulle humachista - ihmisestä, jota voidaan ohjata kuin konetta.

Renate toimitti tammikuussa 2011 pienen käärön Jorgelle Madridiin.

Jorge käveli lasittunein silmin kohti allasta. Hänet oli ohjelmoitu heittämään pieni lasiampulli altaaseen. Jorgen käsi katkaisi ampullin kaulan. Rikkoutunut lasi repi haavat Jorgen oikean käden etusormeen ja peukaloon.

Altaan pinta rikkoutui kun ampulli sukelsi siniseen veteen. Jorge havahtui. Missä hän oli. Miksi hän seisoi ison Altaan reunalla?

Ampullin miljoonat bakteerit jatkoivat sukellusta sinisessä vedessä. Pian ne leviäisivät läheisiin kasvihuoneisiin. Kasvihuoneista niiden matka jatkuisi kuorma-autoilla Italiaan ja Saksaan ja lentokoneilla Englantiin ja Irlantiin.

Jorge kaivoi iPhone4 taskustaa. Hän katsoi näyttöä: Lauantai. Toukokuun 7. Kello on 15.14. Jorge vilkaisi sivulleen. Hän näki autonsa, vanhan ranskan sininisen BMW:n.

Jorge muisti, että kaksi päivää aikaisemmin keskiviikkona hän oli saanut puhelinsoiton keskipäivällä. Hän oli libyalaisen Saran kanssa Santander pankin neuvotteluhuoneessa. Normaalisti hän ei olisi keskeyttänyt jokaviikkoista yhdyntäänsä Saran kanssa, mutta...

... mutta ruotsalainen oli käskenyt hänen vastaamaan heti kun iPhone soittaisi Mission Impossible melodiaa.

- Jorge, Jorge vastasi.

8. lokakuu, 2012. Pariisi, Ranska

- Steve Jobs is dead, but you got the new iPhone 5 one, sanoi ääni autosta ja jatkoi:

- olemme tehneet kolme onnistunutta testiä. Vielä on kaksi jäljellä, ennen viimeistä. Testit tehdään perjantaina joulukuussa. Humac is ready for use. Or humacs are ready for use.

- Kiitos, vastasi naisen ääni.

Taustalta kuului poliisiauton ääni kun se ajoi La Fayettan ohitse. Kello on kaksi. Aamu sarastaa viiden tunnin kuluttua.

- Mitä vittua, hätkähtää seinään nojaava mies.

- Tarvitsemme kätesi, ääni vastaa.

 

LXXVII

 

24. tammikuu, 2011. Santiago, Chile

 

- Ei, en tiedä, anelee Jesus Suarez polvillaan.

- Kysyn vielä yhden kerran. Missä on kartta, jonka sait Bertil Jönssonilta, kysyy tumma miesääni.

- Minulla ei ole karttaa, vastaa Jesus.

- Väärä vastaus, sanoo mies Jesuksen takana.

Jesus tuntee pistoolin piipun niskassa. Kadulle kuluu kaksi terävää napsahdusta. Jesus lakkaa olemasta. Kaksi miestä kävelee rauhallisesti ranskan siniseen Renault Clioon.

 

***

 

- Onko se Aviksen palauttamatta jätetty Renault, kysyy nuori poliisi.

- Odota, tarkistan vastaa vanhempi lihavampi poliisi.

Hetken kuluttua vanhempi poliisi huutaa autosta:

- Kyllä!

- Hei, mitä helvettiä, täällä on ase etupenkillä, huutaa nuorempi poliisi takaisin.

 

***

 

29. elokuu, 1533. Cuzco, Inka valtio

 

- Kysy Atahualpalta, mitä nämä merkit tarkoittavat, huusi Francisco Pizarro intiaanitulkille.

- Voiko hänen korkeutensa kertoa Pizarrolle, mitä nämä merkit kankaassa ja solmut naruissa tarkoittavat? kysyi intiaanitulkki Initaeta inkahallitsija Atahualpalta.

Atahualpa kääntyi katsomaan Francisco Pizarroa. Atahulapa katsoi espanjalaista Pizarroa syvälle hänen ruskeisiin pieniin silmiin ja mietti samalla, mitä tämä muukalainen todella halusi. Atahualpa oli käskenyt tuoda huoneellisen kultaa ja kaksi huoneellista hopeaa Pizarrolle, jotta tämä  päästäisi hänet vapaaksi. Pizarro ei toteuttanut lupaustaan. Atahualpa vastasi:

- Se on Huascarin kartta.

- Se on Huascarin kartta, sanoi Initaeta Pizarrolle.

- Kysy, Atahualpalta, mikä kartta namä on, sanoi Pizarro Initaetalle.

- Voiko hänen korkeutensa kertoa Pizarrolle, mikä kartta Pizarrolla on kädessä.

- Karttaan on merkitty paikka, johon Huascar siirsi kulta- ja hopeavarat Cuzcosta, vastasi Atahualpa hymyillen.

- Karttaan on merkitty paikka, johon inkahallitsija Huascar siirsi kulta- ja hopeavarat Cuzcosta, kertoi Initaeta Pizarrolle.

- Kysy Atahualpalta, osaako hän lukea karttaa? sanoi Pizarro Initaetalle.

- Osaako hänen korkeutensa lukea kartaa, kysyi Initaeta Atahualpalta.

- Osaan, vastasi Atahualpa.

- Osaa, kertoi Initaeta Pizarrolle.

- Käske Atahualpan kertoa, missä on karttaan merkitty paikka, käski Pizarro

- Voiko hänen korkeutensa kertoa Pizarrolle, missä on karttaan merkitty paikka, jossa kulta- ja hopeavarat ovat.

- En, vastasi Atahualpa ja nauroi.

- Ei voi, kertoi Initaeta Pizarrolle.

- Väärä vastaus, huusi Pizarro ja jatkoi:

- Kysyn Huascarilta. Irroittakaa Atahualpan pää. Otan pään mukaan kun lähden kysymään Huascarilta kartan sisällöstä.

 

***

 

Muistatko Antoine, kun kerroin ensimmäisessä kirjeessä Inkojen aarteesta, josta Dual kertoi minulle Saudi-Arabiassa viisitoista vuotta sitten. Dualin kertomus kuulosti silloin sadulta. Dualian kertomuksen mukaan jonnekin Chilen puoleiselle Andien vuoristoon on kätketty tonneittain Inkojen kultaa ja hopeaa.

Dual kertoi Inka hallitsijasta, joka riiteli veljenpoikansa kanssa. Inka hallitsija Huascar vei tuhannen miehen kanssa Inkojen varastoiman kullan Cuzcosta salaiseen piiloon Andeille vuonna 1532. Osa kullasta käytettiin Atahualpan vapauttamiseen.

Kultakätkö merkittiin karttaan, joka joutui myöhemmin Pizarron haltuun. Pizarro yritti selvittää kartan arvoituksen, mutta ei saanut koodi-avainta koskaan selville. Huascar ei kertonut koodia espanjalaisille, koska nämä olivat menettäneet hallitsijan luottamuksen murhaamalla Atahualpan.

Piazarro otti kartan mukaan palatessaan Espanjaan. Valitettavasti kartta hävisi laivamatkalla. Pizarro tappoi 10 merimiestä varoitukseksi. Kartan arvoitus ei kuitenkaan selvinnyt.

 

5. heinäkuu,1906. El Marido, Espanja

 

- Isä, mikä tämä on? kysyi pieni poika, joka näytti isälleen rypistynyttä kankaanpalaa, johon oli kiinnitetty solmittuja naruja.

- En tiedä, isäni kertoi, että se ollut suvun hallussa yli kolmesataa vuotta, vastasi isä ja jatkoi:

- Isäni mukaan se hyvin vanha kartta.

- Tässä on hassuja kuvioita. Miksi naruihin on tehty solmuja? kyseli poika.

- En tiedä. Isäni kertoi, että kartta kertoo suuren aarteen sijainnin, jossain kaukaisessa maassa, kertoi isä ja jatkoi:

- Esi isämme oli merimies. Hän purjehti samalla laivalla kuin Francisco Pizarro.

Kuva 13. Kartta Inkojen kulta-aarteesta.

 

 ***

 

5. heinäkuu, 2011. Madrid, Espanja

 

Jorge kävelee ripein askelin pahvikotelo kainalosssa kohti Roja Gallen Santanderin konttoria. Jorge haluaisi laittaa turvalokeroon vanhan kartan.

Jorge kääntyy yllättäen 180 astetta. Hän näkee edessään Madridin rautatieaseman. Ihmiset kävelevät päin Jorgea, mutta Jorge ei välitä heistä. Hän vain kävelee kohti rautatieasemaa. Ihmiset huutavat Jorgelle:

- Hullu, katso eteesi.

***

Stieg Larsson seisoo Madridin rautatieaseman odotushallissa. Hänen vaaleanruskea takkinsa on taiteltuna käsivarrelle, jonka käsi pitää mustaa salkkua, jossa on hopeanharmaa tietokone, jonka kanessa on omena, josta on puraistu pala pois.

Stieg Larsson näkee kun eräs nuori mies kävelee suoraan odotusaulan vasempaan reunaan. Mies istuu penkille. Käärö sylissä hän odottaa. Odottaa. Odottaa. Odottaa.

Stieg Larsson katsoo kelloa. Kello 7.22 tumma nainen istuu penkille ja katsoo nuorta miestä silmiin. Nuori mies ojentaa käärön tummalle nuorelle naiselle.

***

23. marraskuu, 2011. Bugarach, Ranska

 

Stieg Larsson seisoo kadun kulmauksesssa. Hän näkee kun Tom Cruisen näköinen mies kävelee ripeästi ohi pariskunnan, jonka vaunuissa makaavat Bugarachin 201. ja 202. asukas. Tom Cruisen näköinen mies ei kiinnitä mitään huomiota pariskunnan vauvoihin eikä kadun toisella puolelle olevaan Stieg Larssoniin.

Tom Cruisen näköinen mies kävelee. Miehen perässä kävelee nainen. Naisen vierellä kävelee pieni tyttö. Pienen tytön kainalossa on nalle karhu. Nalle karhulla on punainen essu. Essussa lukee Paris.