Visitors

Käyntejä kotisivuilla:362314 kpl

LXV

 25. lokakuu, 2010. Helsinki, Suomi

 

Antoine, tänään on maanantai. Olen miettinyt kuumeisesti neljän arvoitusta. Berliini, Lontoo, Madrid, Pariisi, Tukholma: BLMPT4. Kirjoitin Googleen BLMPT4. Ei toiminut. Kokeilin uudestaan kirjoittamalla BLPT4. Ei vieläkään mitään järkevää. Entä jos vaihtaisin Tukholman Madridiin. Kirjoitin BLPT4. Kirjoitin GFAJ-1.

Muistatko Antoine, kun matkustit junalla Moskovaan. Junamatkasi Pariisista Moskovaan jäi pysyvästi mieleesi. Tapasit junassa maailman kauneimman olennon. Matkastasi on aikaa jo yli 80 vuotta. Vaikka olit ollut sotakirjeenvaihtajana Espanjassa, niin Neuvostoliitto oli mielestäsi silloin paljon pelottavampi maa. Et voinut luottaa kehenkään. No, onneksi sait Igorista hyvän ystävän. Hän auttoi ja suojeli sinua Moskovassa.

Tapasin yli 15 vuotta sitten entisen KGB:n agentin Helsingissä, kauniin everstin, joka puhui erittäin hyvää englantia. Hänellä oli seuralaisenaan juro kenraali. Entisestä upseerista kuoriutui viehättävä nainen, kun hän tanssi myöhemmin käsivarsillani upeassa leningissään hiljaisen musiikin tahdittamana.

Seurueemme keräsi katseita ravintolan muista pöydistä. Keskustelimme englannin kielellä. Tai oikeastaan minä ja hän keskustelimme. Kenraali oli hiljaa. Välillä hän ja kenraali vaihtoivat muutaman sanan venäjäksi. Minä olin hiljaa ja kuuntelin. Kansainvälinen tuokio. Valitettavasti en muista enää, miksi oli joutunut heidän seuraan.

Kaunis eversti oli erittäin kiinnostunut paranormaaleista asioista. En ollut vielä tavannut Dualia, joten en ollut ihan niin kiinnostunut epämääräistä asioista. Tiesin, mitä paranormaali tai meedio tarkoittivat. En enempää.

Kuva_6_Punastuva_NokiaYli viisitoista vuotta sitten Nokian matkapuhelimet olivat uusia ja ihmeellisia kojeita.

Kuva 8. Punastuva Nokian matkapuhelin.

***

Nokia kehitti kuuroille korville oman matkapuhelimen. Puhelimen soittoääni korvattiin punaisella merkkivalolla.

Musta Nokia punastui pöydällä. Kuuro nosti puhelimen kuurolle korvalleen ja kuunteli: ? ? ?

***

- Matkapuhelimet ovat erittäin herkkiä elektronisessa sodankäynnissä. Ne voidaan mykistää. Toisaalta niitä on helppo kuunnella, kertoi kaunis eversti.

- Niinkö, vastasin ja yritin olla kiinnostunut.

- Oletko kuullut telepatiasta? kysyi kaunis eversti

- Olen, vastasin.

- Tutkimustemme mukaan telepaattista yhteyttä ei voi häiritä perinteisillä menetelmillä, jatkoi eversti.

- Niin, vastasin ja muistelin taikuria, joka tiesi, mikä kortti sinulla on kädessä.

- Oletko kiinnostunut? kysyi eversti.

- Kerro vain, vastasin ja keskityin kuuntelemaan kaunista everstiä.

Eversti kertoi neuvostoarmeijan paranormaalista tutkimuskeskuksesta Moskovan liepeillä. Tutkimuskeskuksessa selvitettiin, miten viestejä voitaisiin välittää ihmiseltä toiselle ilman lankoja ja linkkiasemia. Periaate on yksinkertainen: Jotkut ihmiset voivat olla samalla taajuudella aivan kuten matkapuhelimet. He voisivat viestittää toisilleen ilman häiriöitä ja erittäin salaisesti.

Nyt minua harmittaa hieman. Olisi pitänyt kuunnella häntä hieman tarkemmin. Dual kertoi minulle myöhemmin telepatiasta ja kyvystä nähdä asoita etukäteen Saudi-Arabiassa. Nokia myi myöhemmin hienon latteiston Saudi-Arabian naapurimaahan Iraniin, jotta naapurimaan hallitsijat pystyisivät näkemään asioita etukäteen.

Neljän arvoitus palasi mieleeni. Olenko kuuro, jolla on punastuva Nokian matkapuhelin? Olenko tyhmä? Berliini on Berlin, Lontoo on London, Madrid on Madrid, Pariisi on Paris ja Tukholma on Stockholm. Olisiko koodi sittenkin BLPS4? Tai mikä koodi olisi ranskaksi, venäjäksi, ruotsiksi, italiaksi, arabiksi tai kiinaksi.

 

LXVI

 

Kuulustaa aika hassulta, mutta en ole varma kumpi ehtii ensin. Minä vai he. Yritän kirjoittaa kirjettä sinulle sitä mukaa kun ehdin, mutta? Minusta tuntuu, että olen koko ajan yhden askeleen jäljessä tai sitten olen yhden askeleen edellä.

Tuntuu hassulta lukea lehdistä asioista, joista Dual kertoi yli 15 vuotta sitten. Yhtä hassulta tuntuu lukea lehdistä asioista, joista olen kirjoittanut sinulle vain pari päivää aikaisemmin. Lukeeko joku tai jotkut minun tekstiäni?

Minusta tuntuu, että he testaavat erilaisia turvajärjestelmiä ympäri maailmaa, jotta he voisivat sitten toteuttaa suunnitelmansa. Niin tämä on teoria NUMERO 1. Kysymys kuuluu, mikä on alkuperäinen suunnitelma?

Toisaalta itse suunnitelma voi muodostua pienistä, vähäpätöisistä teoista, joilla ihmisten turvallisuuden tunne saadaan järkkymään: Teoria NUMERO 2.

Teoria NUMERO 3. He yrittivät vain saada aikaan vahinkoa ja huomiota tekemällä jotain sellaista, joka saa aikaan vahinkoa ja huomiota.

Ihmettelen edelleen, miksi Ruotsin pääkaupunki Tukholma vilistää suunnitelmissa mukana. Tukholma on pieni kaupunki. Pienessä Tukholman kaupungissa on pieni lentokenttä, jonka nimi on Arlanda. Ruotsi on pieni maa. Ruotsissa asuu kaunis prinsessa, joka meni naimisiin kesällä. Ruotsia hallitsee kuningas. Kuningasta hallitsee kuningatar. Mikä yhteys ruotsalaisilla on arvoitukseen ja heihin?

Ai, niin, tuli vain mieleen, että A380 Lentobussien Rols-Roycen moottorit kannattaisi vaihtaa öljyvuodon takia. Pienet hiukkaset saavat ison moottorin vuotamaan. Jännä juttu, Antoine. Kumpaa ihmiset pelkäisisivät enemmän tietokonevikaa moottoreissa vai tuhkapilvivikaa moottoreissa?

Maanantai on jo illassa. Väsyttää.

 

***

 

- Venäläiset kehittävät viestintäjärjestelmää, joka on riippumaton elektronisesta häirinnästä, huutaa kenraali tietokonesalissa ja jatkaa:

- Miksi meillä ei ole vastaavaa. Lankojen vetäminen Washingtonista Pentagoniin ei ole järkevää. Meidän pitää saada järjestelmä, jolla voimme olla reaaliaikaisesti yhteydessä joukkoihimme ja presidenttiin ilman lankoja ja siten, että viestejämme ei voi kuunnella tai häiritä. Tajuatteko? Olen saannut presidentiltä käskyn järjestelmän kehittämiseksi. Teillä on aikaa kaksi vuotta.

Salissa on viisitoista ihmistä. Kymmenen sotilasta ja viisi nuorta yliopisto-opiskelijaa istuvat hiljaa ja yrittävät ymmärtää, mista on oikeasti kyse. Sotilaat ovat tottuneet huudettuihin käskyihin. Nuoret yrittävät ymmärtää, miksi heidät on tuota harmaaseen saliin. Nuoret katselevat toisiaan. He eivät tunne toisiaan.

Kenraali lähtee salista. Ovi sulkeutuu. Sotilaiden joukosta nousee yksi sotilas ja sanoo:

- Saimme tehtävän. Aloitetaan työt.

- Miksi meidät on tuotu tänne? kysyy nuori opiskelija Harvardin yliopistosta.

- Me kymmenen kerromme teille viidelle, mitä teidän viiden pitää tehdä, vastaa sotilas, joka on noussut seisomaan.

- Mitä meidän pitää tehdä? kysyy sama nuori opiskelija Harvardin yliopistosta.

- Viestintäjärjestelmän armeijan käyttöön, vastaa sotilas.

Kyselevä nuorukainen katsoo ulos ikkunasta. Ranskan sininen Corvette Stingray kääntyy parkkipaikalle. Häntä ei kiinnosta itse kaunis auto. Hän miettii, miten autoa voitaisiin ohjata toisesta osavaltiosta? Ohjaamiseen tarvitaan ainoastaan toimiva yhteys. Toimivan yhteyden jälkeen ohjaus- ja valvontajärjestelmät olisivat vain yksinkertaista tekniikkaa.

Toinen opiskelija katsoo ulos ikkunasta. Sininen Corvette peruuttaa parkkipaikalle. Olisipa minulla samanlainen. Voisin viedä tyttöystäväni ensi vuonna Harvardin yliopiston 340-vuotis juhliin tosi näyttävästi.

***

Twitterissä keskusteltiin Nokian uudesta N8 puhelimesta ja sen virtaongelmista. Kerron sinulle myöhemmin, mikä on twitter. Satoja puhelimia on jo mykistynyt. Eräässä twiitissä epäiltiin, että uuden sukupolven älypuhelimia voidaa ohjata ulkopuolelta samalla tavalla kuin ohjattaisiin Harvardin yliopiston opiskelijoiden Corvettea: Puhelinta kuunnellaan, puhelin paikannettaan ja puhelin suljetaan.

Nykyisin kaikilla sotilailla on oma puhelin mukanaan. Heidät on helppo paikallistaa. Heitä voi kuunnella. Nuorukaisen kehittämä viestintäjärjestelmä toimii hienosti. Mutta, siinä on yksi pieni ongelma. Salaus ei toimi kunnolla: Sotilaita voi seurata ja kuunnella kuka tahansa.

Sotilaita on kielletty pitämästä puhelimia mukana. Ainakin niistä pitäisi kytkeä virta pois. Mutta unohduksia sattuu. Ja unohduksista saa lukea lehdistä: Suomalainen ja ruotsalainen sotilaspartio loukkaantui väijytyksessä Afganistanissa.

Puhelimia kehitettiin edelleen. Haluttiin sellaisia puhelimia, joita ei voinut unohtaa ja jotka löydetään tarvittaessa. Huonomuististen sotilaiden puhelimet voidaan sulkea tarvittaessa tai määräaikaisesti.

Toisaalta vanhemmat voivat seurata lapsiaan paremmin. He voivat seurata omasta puhelimestaan, missä puhelin liikkuu lapsen kanssa. Toisaalta he voivat avata lapsen puhelimen, joka on vahingossa sulkeutunut ja huutaa:

- Heti kotiin! Ruoka on valmista.

 

*** 

25. lokakuu, 2010. Afghanistan

 

Kersantti Anders Malin näpytteli uusien sotilaiden puhelimien numeroita tietokoneelle tukikohdassaan. Uusi tietokoneohjelma sulki automaattisesti sotilaiden puhelimet työvuoron ajaksi. Sotilaiden henki oli Malinin vastuulla. Hänen pitäisi vain muistaa kirjoittaa työvuorot tietokoneelle joka päivä.

 

***

13. syyskuu, 1993. Moskova, Venäjä

 

Svetlana Sepalova ajatteli vihreää omenaa omassa pienessä metallilevyillä eristetyssä huoneessa lähellä Moskovaa. Samaan aikaan Olga Bragina piirsi vihreän omenan luonnoslehtiöönsä pienessä metallilevyillä eristetyssä huoneessa toisessa kaupungissa.

 

LXVII

1. marraskuu, 2010. Helsinki, Suomi 

 

Antoine, tänään on maanantai. Talvi ei ole vielä tullut Suomeen. Kerron sinulle Twitteristä, koska ajattelin käyttää Twitteriä apuna Neljän arvoituksen selvittämisessä myöhemmin.

Kävin keväällä Ranskassa. Pariisissa olen käynyt monta kertaa aikaisemmin. Samoin Charles De Gaullen lentokenttä on tuttu. Tukholma ja Arlandan lentokenttä ovat myös ennestään tuttuja minulle. Samoin Lontoo ja Heathrowin lentokenttä ovat tuttuja. Berliini ja Madrid ovat vieraita ja samoin niiden lentokentät ovat vieraita minulle.

Tiedätkö Antoine, että Twitter on kuin iso juoru. Twitter voi olla iso huhu. Twitter voi olla myös tietosanakirja. Sieltä löytyy mitä vain.

Aika vaikeaa. Luulin, että on helppoa kertoa sinulle, mitä twitter on? Yritän aloittaa puhelinringistä. Ajattele, että Leon on Marseillessa, Faberge Santiagossa, Michaelle Sydneyssä ja sinä New Yorkissa. Otat esiin kirjoituskoneesi ja laitat peilin pöydällesi niin, että näet sen. Hyvä.

Nyt kirjoitat koneellasi, vaikka: Kirjoitin tänään kuinka pikku prinssi Dual tapasi rikkaan liikemiehen tähdellä numero 328. Kuvittele, että näet saman tekstin peilissäsi. Oletko mukana?  Leonilla, Fabergella ja Michaellella on myös kirjoituskone ja peili pyödällä.

Samalla kun kirjoittamasi teksti ilmestyy peiliisi, ilmestyy kirjoittamasi teksti myös ystäviesi peileihin. Nyt Leon kirjoittaa peiliinsä: Saksalaiset natsit tappoivat tänään kuusi ihmistä kotikylästäni. Sinä ja muut ystäväsi näkevät kirjoituksen peilistä. Eikö ole hienoa. Faberge kirjoittaa Santiagossa: Heräsin aamulla kovaan pääsärkyyn. Join liikaa viiniä eilen. Michaelle kirjoittaa Sydneyssä: Japanilaiset pommittivat Pearl Harbouria aamulla. Jenkkien laivasto on tuhottu. Lähden kauppaan. Marlene kirjoittaa: Jätän Berliinin tänään kello 17.32.

Twitter on kuin kirjoituskoneesi yhdessä peilisi kanssa. Ymmärrätkö.

Minun pitäisi kysyä Twitter ystäviltäni, mitä heidän maassaan tapahtuu syyskuun 11. päivänä, toukokuun 29. päivänä, huhtikuun 29. päivänä ja helmikuun 28. päivänä Tukholmassa, Berliinissä, Pariisissa, Lontoossa tai Madridissa ensi vuonna - vuonna 2011. Jotenkin nuo neljä päivämäärää liittyyvät neljän arvoitukseen.

En ole varma kuuluuko päivämäärät kaupunkeihin. Esimerkiksi. Tukholma syyskuun 11. Lontoo toukokuun 29. Berliini huhtikuun 29. Pariisi huhtikuun 11. Madrid helmikuun 28.

Kirjoitan pian lisää kuinka hyödynnän twitteriä Berliinin ja Madridin kanssa. Yritän saada lisää ystäviä Ruotsista, Englannista, Saksasta, Ranskasta ja Espanjasta.

Kirkoissa on jotakin merkillistä. Olen käynyt Sacre Coerissa, Vatikaanissa, moskeijissa, Westmister Abbeyssa, katolisissa ja ortotoksisissa kirkoissa. Muistatko Antoine, kun kävit kirkossa New Yorkissa. Sinulla oli outo tunne kun kävelit 54 avenueta. Jotakin oli tulossa.

Lontoon kirkot olivat merkittäviä Da Vinci koodissa. Da Vinci koodi oli kuitenkin kirja. Toisaalta kirjasta tehty elokuva päättyi Louvren pyramidille. Samaan paikkaan, jossa ratkaisin keväisen Pariisin ongelman. Hassua. Saamen kieli on aikamoinen salakieli. Jopa Googlen on vaikea avata sitä.

 

LXVIII

 

11. marraskuu, 2011. Helsinki, Suomi

 

Siitä on jo kymmenen päivää kun kirjoitin sinulle viimeksi. Tänään on torstai, marraskuun 11. päivä. Kuulin  radiosta, että jotkut isot ilkeät aikuiset ovat suunnitelleet terrori-iskuja euroopan hienoihin kaupunkeihin. Valmiutta on nostettu Saksassa, Ranskassa, Englannissa ja Ruotsissa. Espanja  on pysynyt rauhallisena.

Ihmettelen edelleen neljän arvoitusta. Miten neljään voi sisältyä viisi kaupunkia. Onko viides kaupunki vain hämäystä, jolla huomio saadaan pois itse kohteesta.

Muistatko Dualin kertomuksen tietokonemadosta, joka leviää...

***

Suljen matkapuhelimen. Jätän sen kotiin. Kävelen autolleni. Käynnistän autoni. Peruutan pihasta tielle. Ajan moottoritielle. Ajan Helsinkiin. Helsingissä nousen parkkihallista. Kävelen maanpinnalle. Ajattelen eilistä. Kuulen poliisiauton hälytysäänen. Käännyn ja katson. Harmaat ihmiset kävelevät. Prostituoitu vilkuttaa. Välkehtivä poliisiauto ajaa ohitse.

Kävelen Tehtaankadulla. Oikealla on Venäjän suurlähetystö suljettujen porttien takana. Näen valvontakamerat. Kävelen ohitse. Muistelen juhlia siellä. Lähetystön virkailijat esittelivät kauniin, nuoren venäläisen naisen. Nainen harrasti yleisurheilua. Hän oli maailman paras kolmiloikkaaja kahden päivän takaa.

Kävelen. Ohitan yhdysvaltojen lipun vasemmalta puolelta. Näen valvontakamerat. Muistan elämäni hienoimman jazz konsertin. Olin USA:n Saudi-Arabian suurlähetystössä. Lähetystö oli suljetulla alueella Riadissa. Näin kauniit saudi prinsessat ilman huntuja. Suuret, ruskeat silmät seurasivat soittajia. Isät olivat tuoneet tyttärensä näytille.

Kävelen.

Näen lisää valvontakameroita. Kameroiden takana liikennepoliisi juo kahvia. Poliisi syö munkkia. Jalankulkija kävelee päin punaista. Auto ajaa päin vihreää. Odotan suojatien reunassa. Ylitän tien. Kävelen meren rannalla. Katselen Ruotsin laivaa. Näen presidentin linnan. Presidentti ei ole linnassa. Vartijat ovat poissa.

Kävelen. Kävelen Pataässään. Tapaan salaisen ystäväni suojelupoliisista.

Menen maan alle. Nousen autooni. Ajan hallista. Ajan Oopperatalon ohitse. Ajan kotiin. Pysäköin autoni. Avaan oven. Otan matkapuhelimen käteen. Avaan matkapuhelimen. Otan lehden. Luen lehteä. Pohjois-Korea hyökkäsi Etelä-Koreaan. Kerrostalo paloi Shanghaissa Kiinassa. Sofia Oksasen teos Puhdistus sai arvostetun kirjallisuuden palkinnon Ranskassa. Huomenna sataa vettä Roomassa.

***

 ... maailmalle tietokoneesta.

Luin kesällä artikkelin Stuxnet tietokonemadosta, joka leviää Siemensin tietokonejärjestelmissä. Uraanin rikastamoissa oli ongelmia Iranissa ja muissa maissa. Leviääkö samat onglemat Suomeen kun Olkiluoto III valmistuu kolmen vuoden kuluttua. Modernit ydinvoimalat haavoittuvat  tosi herkästi. Pienen pieni ohjelmointivirhe ja pieni pum tai ISO PUM.

Espanjalainen twitter ystäväni huomasi tänään mielenkiintoisen yhteisen tekijän viiden kaupungin (Tukholma, Berliini, Pariisi, Lontoo ja Madrid) välillä. Niissä kaikissa on maanlainen metro. Ennestään jo tiesin, että kaupunkeihin pääsee lentämällä. Ja niissä on kirkkoja. Entä päivämäärät? Mitä päivämäärät tarkoittavat?

Hyviä kysymyksiä.

Hyvä kysymys Stieg Larssonin kuolemasta. Stieg Larsson oli ruotsalainen kirjailija. Hän piti paljon sinun kirjoittamasta Pikku Prinssistä, Antoine. Ai niin, Ruotsi on pieni maa Suomen vasemmalla puolella, jos katsot Eiffelin tornista Berliiniin päin.

Hyvä ystäväni suojelupoliisista kertoi keskutelustaan ystävänsä kanssa keväällä 2005.

 

7. maaliskuu, 2005. Tukholma, Ruotsi.

 

- Hej, mina gamla kompis från Finland. Hur mår du? kysyi kaunis nuori nainen Ruotsin suojelupoliisista Säposta.

- Jag mår bra. Ska vi tala engelska? vastaa vanhempi ystäväni Suomen suojelupoliisista.

- Ja, visst. Miten tyttäresi voi? vastaa nainen ja vaihtaa ruotsin englanniksi.

- Hyvin, hän on muuttamassa Tukholmaan, vastaa ystäväni.

- Sehän on kiva juttu, kerro terveisiä, että voin auttaa häntä muuttoon liittyvissä asioissa, sanoo vaaleahiuksinen nuori nainen.

- Kerron, mitä muuta? Onko mielenkiintoisia juttuja meneillään? kysyy ystäväni.

- Stieg Larsson, vastaa nainen.

- Stieg Kuka, kysyy mies.

- Stieg Larsson, kirjailija, vasemmistolainen tutkiva journalisti, vastaa nainen.

- Nimi ei sano mitään, sanoo mies.

- Hän kuoli viime vuoden lopulla marraskuussa. Sydän pysähtyi. Kuolema näyttää luonnolliselta kuolemalta. Mutta... hän oli meidän seurannassa lähes kolmekymmentä vuotta. Yhteyksiä kommunisteihin, kertoo vaalea nainen.

- Niin, toteaa mies.

- Hän oli erityisen kiinnostunut ääriryhmistä. Hän sai useampia tappouhkauksia, koska hän penkoi samoja poliittisia murhia, joita mekin tutkimme yhdeksänkymmentäluvulla, nainen kertoo innostuneesti.

- Eli, sinun mielestä joku tai jotkut murhasivat Stieg Larssonin, niinkö? kysyi ystäväni suojelupoliisista.

- Niin, mutta juttu ei kuulu meille. Me vain seuraamme ihmisiä. Hänelle olisi pitänyt tehdä rikosoikeudellinen ruumiinavaus, jatkaa nainen.

- Okei, ehkä asia selviää joskus. Mitä syödään? kysyy suomalainen mies Suomen suojelupoliisista.

- Miten olisi lihapullat perunamuusilla, vastaa ruotsalainen vaalea kaunis nainen Ruotsin suojelupoliisista.

 

24. toukokuu, 2013. Husby, Ruotsi

 

Bertil Jönsson istuu pienessä lähiökahvilassa ja hipeloi uutta keltaista Nokia Lumia 920 puhelintaan. Hän on kirjoittamassa viestiä kun hän havahtuu kuuntelemaan keskustelua viereisestä pöydästä. Kaksi noin viisissäkymmenissä olevaa miestä puhuu äännekkäästi.

-

 

LXIX

 

22. marraskuu, 2010. Helsinki, Suomi 

 

Tänään on marraskuun 22. päivä. Taas maanantai. Maanantai on joka seitsemäs päivä. Ja maanantaina ilmestyy sunnuntain jälkeinen Helsingin Sanomat. Siitä on jo yksitoista päivää kun kirjoitin viimeksi sinulle, Antoine.

Maksettu mainos: Helsingin Sanomat ( http://hs.fi ) on erinomainen lehti. Tämän mainoksen saa kopioida ilmaiseksi ja levittää eteenpäin.

Minusta mainokset kirjan sivuilla ovat hauskoja. Kuvittele, kun luet hyvää kirjaa iPadillasi (www.apple.com): Paris Hilton (www.twitter.com/ParisHilton) kävelee New Yorkissa (www.newyork.org) Vuitton (www.vuitton.com) kassi olalla.

Minulle soitettiin viime perjantaina Israelista. En olisi saanut kertoa, että Israelin lentokentällä raiskataan ihmistä, joka haluaa auttaa israelilaisia. Israelilaiset eivät tarvitse ulkolaisia maahansa, eivätkä he tarvitse apua sanottiin ystävälleni. Se Israelista. Minulla ei ole mitään Israelia vastaan. Tiesitkö, että suomalainen taiteilija Juhani Palmu kuvittaa raamattua Israelissa.

Kerron sinulle neljä lyhyttä tarinaa suomalaisesta.

***

- Oletko rasisti? kysyi suomalainen.

- En, vastasi suomalainen.

- Mikä yhdistää mustalaisen, värillisen ja maahanmuuttajan? kysyi suomalainen

- Poliisi, vastasi suomalainen.

***

Ensimmäinen tarina suomalaisesta: 

Mies ajaa huoltoasemalle. Hän nousee autosta ja kävelee polttoainemittarille. Polttoainemittarissa lukee: MAKSA KASSALLE. Mies tankkaa autonsa.

Mies nousee autoonsa ja ajaa auton parkkipaikalle. Hän nousee autosta ja kävelee huoltoaseman sisälle. Kassalla hän maksaa yhden lounaan ja siirtyy syömään.

Kesken lounaan mies muistaa jotain. Hän nousee pöydästä ylös seisomaan ja huutaa kassan neidille:

- Hei rouva, hei hyvä rouva, maksan dieselin kun olen syönyt!

Ruokailtuaan mies kävelee autollensa. Hän käynnistää autonsa ja ajaa pois.

Toinen tarina suomalaisesta:

 - Oletko suomalainen? kysyy sairaanhoitaja terveyskeskuksessa.

- Olen. Olen asunut koko ikäni, kolmetoista vuotta Suomessa, kertoo kolmekymppinen nuorukainen.

- Saanko osoitteesi, jatkaa sairaanhoitaja.

- Minulla ei ole vakituista osoitetta. Asun veljeni luona, vastaa nuorukainen.

- Mikä on veljesi osoite? kysyy sairaanhoitaja.

- Veljelläni ei ole pysyvää osoitetta, koska veljeni asuu tilapäisesti siskoni luona, vastaa nuorukainen.

- Hyvä on, maksatko poliklinakkamaksun käteisellä, kortilla vai annanko laskun mukaasi, kysyy sairaanhoitaja.

- Laskulla, kiitos, vastaa nuorukainen.

Nuorukainen käy lääkärissä. Poistuessaan hän laittaa ystävällisesti laskun koriin, jossa lukee: ROSKAT.

Kolmas tarina suomalaisesta parista:

Mies ja nainen kävelevät käsi kädessä sairaalaan. He ovat rakastuneita. Nainen on raskaana. Nainen tuntee itsensä hieman epävarmaksi. Tänään heille kerrotaan syntymättömän lapsen sukupuoli.

Oven takaa kuuluu kiihtynyttä puheensorinaa. Sanoista ei saa selvää. Ovi aukeaa. Ensimäisenä käytävälle astelee kiihtynyt mies. Toisena käytävälle astelee itkuinen ja pelästynyt nainen.

Mies ja nainen kävelevät peräkkäin sairaalasta. He ovat rakastuneita.

Kuluu kaksi onnellista päivää.

Mies ja nainen kävelevät käsikädessä sairaalasta. He ovat rakastuneita. Nainen ei ole enään raskaana.

Mikä on lyhyiden tarinoiden lyhyt opetus: suomalainen varastaa, valehtelee ja tappaa kuten muutkin ihmiset.

Seuraavassa luvussa usalainen Nato eversti kertoo ydinvoimaharjoituksen yhteydessä saksalaiselle Nato everstille, miten matkustajakoneita voi ampua alas varastetuilla olalta ammuttavilla ohjuksilla. Ohjuksia on helppo hankkia Venäjältä, Afganistanista tai afrikasta. Niillä pystyy ampumaan matkustajakoneen alas alle kilometrin korkeudelta.